Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

Terra-Pura biologische diervoeding

 • Biologisch vlees in Bioland kwaliteit
 • Terra-Pura verwerkt uitsluitend grondstoffen waaraan uw dier daadwerkelijk iets heeft (dus geen milt, uier, huid, schot- of steekvlees of andere delen van biologische nutsdieren die weliswaar zeer goedkoop zijn, maar niet aan noodzakelijke voedingsbehoeften voldoen)
 • Terra-Pura biedt Barfers een volwaardig alternatief. Het biedt gemak en zekerheid, Tera-Pura is dan ook niet voor niets vanuit dit gedachtegoed ontstaan.
 • Terra-Pura biedt een diervriendelijk en gezond alternatief voor conventionele dieetvoeders.

Hoogwaardige diervoeding in Bioland levensmiddelenkwaliteit
Oprichtster en dier-natuurgeneeskundige Michaela Fohmann was voor haarzelf en haar familie altijd al overtuigd van biologisch voedsel. In 2003 begon ze met het maken van biologisch voedsel voor haar eigen hond, die sterk onder huideczeem leed. Omdat ze volledig zeker wilde zijn, liet ze bij haar slager een eigen recept samenstellen wat volledig vrij was van chemische additieven, smaakversterkers en andere in kant en klare vleesvoedingen verstopte schadelijke inhoudsstoffen. Haar geliefde hond ging het heel snel beter en Michaela besloot uit deze ervaring haar levenswerk te maken. Met Terra-Pura diervoeding wil Michaela huisdieren en hun eigenaren een zo lang en zo gezond mogelijk leven samen geven. Haar klanten, waaronder vele eigenaren van gevoelige dieren, weten haar levenshouding en prachtige producten te waarderen.

Terra - Pura is de eerste en enige biologische diervoeding in Bioland kwaliteit en wordt inmiddels in 5 landen, waaronder Japan geleverd. 

Dierenbescherming stopt niet bij het eigen dier.
Naar deze filosofie handelt Terra-Pura niet alleen vanuit haar eigen bedrijf. Zij accepteert uitsluitend leveranciers die voldoen aan Bioland-richtlijnen. Een tragere groei en een langere levensduur van slachtvee in grotere stallen en paddocks wordt daardoor mogelijk gemaakt. Op deze boerderijen verminderd het risico op ziekten aanzienlijk. Tevens versterkt geschikt veevoer het immuunsysteem waardoor het slachtvee meer weerstand heeft en het gezonder vlees oplevert. Dieren worden hier niet met preventieve antibiotica, groeibevorderende stoffen of andere hormonen behandeld. Zieke dieren worden genezen op diervriendelijke en natuurlijke wijze. Biologisch vlees heeft om deze reden een hoger gehalte aan verschillende meervoudig onverzadigde vetzuren zoals bijv. de gezonde Omega-3 vetzuren.

Dergelijk gehouden dieren bieden een heel andere basis voor de productie van voeding voor mens èn dier!

Grondstoffen op geen enkele manier voorbehandeld!
Omdat het vlees vers verwerkt wordt, en niet voorbehandeld is met nitrietpekelzout, fosfaten of kleurstoffen, heeft de voeding vanwege zijn hoge vleesaandeel een grijs-bruine kleur (zoals zelf vers klaargemaakt/gekookt vlees). Doordat er geen bindmiddelen of andere ‚hulpstoffen’ worden toegevoegd kunnen water en vet zich van elkaar scheiden. Terra-Pura accepteert alleen Bioland leveranciers die hun vlees, groenten, granen en fruit zonder schadelijke stoffen produceren. Met de eenvoudige reden dat biologische geproduceerde  levensmiddelen veel meer voedingswaarde bevatten. Bio-fruit en groente zijn veel rijker aan secundaire plantaardige stoffen (fenolen, flavonoiden, lycopine) en vitamine C. Vergelijkende studies tonen ook grote verschillen in magnesium, ijzer, fosfor en zink.

Bioland biedt meer garantie dan gewoon ‚Bio’
Aan de prijs is het verschil niet altijd te herkennen. Echter kiezen Bioland leveranciers vrijwillig en bewust voor richtlijnen die aanzienlijk strenger zijn dan de Europese richtlijnen voor biologische produkten.

 • De term ‚Bio’ mag bij Bioland alleen gebruikt worden wanneer 100% van de grondstoffen van ecologische afkomst zijn. Volgens de Europese richtlijnen hoeft dat slechts 95% te zijn.
 • De Europese richtlijnen staan 'biologische' grondstoffen uit bijv. China of Zuid-Amerika toe. Bioland is Duits.
 • Bij Bioland zijn 22 hulpstoffen toegelaten, naar Europese richtlijnen 47.
 • Nitrietpekelzout in vlees is bij Bioland niet toegelaten, de Europese richtlijnen staan het sinds 2007 wel toe. (Deze hulpstof wordt om optische redenen veel toegepast en staat vrijwel nooit op het etiket aangegeven.)

Hoe ziet voor uw huisdier het ideale alternatief voor een prooidier eruit?
Voor honden en katten is dè oplossing een voeding die aan een aantal noodzakelijke behoeften voldoet:

 • Goed verteerbaar voedsel met kwalitatief hoogwaardige dierlijke eiwitten uit één bron, van een soort. 
 • Belangrijk zijn essentiële vetzuren, vitaminen en mineralen die van nature in de grondstoffen aanwezig zijn en door een zorgvuldig verwerkingsproces er ook zoveel mogelijk in behouden blijven. 
 • Ballaststoffen die de spijsvertering bevorderen. 
 • Hoogwaardige granen als energie- en eiwitbron. 

Het dier zou niet belast mogen worden met onnodige toegevoegde stoffen die puur om redenen van houdbaarheid, acceptatie, eetlust en om optische redenen worden toegevoegd. Vitaminen, mineralen en andere sporenelementen die aan voeding worden toegevoegd bieden eveneens geen volwaardig alternatief voor de variantie aan stoffen die in natuurlijke producten aanwezig zijn.

hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x