Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

Voedingsleer

Over het beoordelen van de kwaliteit van voedsel wordt veel te eenvoudig gedacht. Vaste en volumineuze ontlasting is géén garantie voor kwaliteit! Het zegt alleen maar iets over het verteringsproces! 
Een goede voeding bestaat uit hoogwaardige grondstoffen. Voor een carnivoor zoals de hond en de kat is dat hoofdzakelijk vlees.

Het natuurlijke eetgedrag van de wolf toont dat niet alleen het spiervlees, maar ook de flanken, borst en organen gegeten worden. De kop, wervelkolom, beenderen, ledematen en de huid blijven liggen. Soms worden stukken prooi begraven en later weer opgegraven. Dit natuurlijke gedrag kan uw hond ook vertonen. Uw hond is niet in staat om plantaardige vitaminen rauw op te nemen, echter heeft hij deze wel nodig om zich van essentiële voedingsstoffen te voorzien. In het spijsverteringsstelsel van een plantenetend prooidier bevinden zich altijd verteerde of halfverteerde plantaardige resten (grassen, knollen, zaden en kruiden). Dit verklaart waarom u naast het hoofdbestanddeel vlees oa ook groenten, gierst, aardappelen of havervlokken in bepaalde recepturen ziet. Hierbij dient opgemerkt te worden dat de aardappel geen graan is - maar een knolgewas. Eveneens zijn haver en gierst geen granen - maar grassoorten die in heel Europa vookomen. Knolgewassen en grassen zijn een onmisbaar onderdeel van het natuurlijke dieet van het prooidier. En daarom onmisbaar in het dieet van de vleeseter... 
Knolgewassen, grassen en kruiden leveren in verteerde toestand belangrijke plantaardige vitaminen op die onmisbaar zijn voor het huisider. Vitaminen en mineralen die anders op kunstmatige wijze gesupplementeerd zouden moeten worden....

De kat jaagt van nature overwegend op kleine prooidieren. Ze vangt haar prooi alleen en eet het liefst in een beschermde omgeving. In tegenstelling tot de hond neemt ze de tijd om haar voedsel te kauwen. Katten hebben een grote behoefte aan dierlijke eiwitten (vlees). De natuurlijke stof taurine is voor de kat hoogstnoodzakelijk en komt in plantaardige produkten niet voor. In tegenstelling tot de hond kan de kat zelf geen taurine aanmaken. Een tekort aan taurine veroorzaakt oa blindheid, hartproblemen en storingen aan het immuunsysteem.

“Laat uw voeding uw medicijn zijn” (Hippocrates - ca. 2000 jaar geleden)

Wolven of katachtigen hebben nooit (met water overgoten) droogvoer gegeten. Ook geen maïs, soja, bietenpulp, palmolie of dergelijke materialen die in industriële voedersoorten verwerkt zijn. Zij hadden ook geen beschikking over speciale dieetvoeders of voedingssupplementen.

Een natuurlijke voeding bestaat overwegend uit vlees en is nat. Het vlees hoort van hoogwaardige kwaliteit te zijn en dusdanig zorgvuldig verwerkt dat alle noodzakelijke vitaminen en mineralen erin behouden blijven (zodat er ook niets hoeft te worden toegevoegd!) De hond, met zijn scheurgebit, schrokt de voeding naar binnen, terwijl de kat met haar schaargebit het voedsel langer kauwt.

In verhouding met mensen of planteneters hebben honden en katten een zeer korte darm. Daarom is het verteringsproces en de duur van opname van voedingsstoffen aanzienlijk korter. Honden kunnen de vitaminen uit bijv. wortelen alleen opnemen als deze verteerd (gegaard) zijn. Een voeding voor vleeseters die hoofdzakelijk uit granen (soja, tarwe of mais) bestaat veroorzaakt daarom onherroepelijk problemen aan het spijsverteringsstelsel.

Droogvoer

Afgezien van het feit dat conventioneel droogvoer overwegend uit onverteerbare granen en diermeel bestaat heeft het ook een zuigend effect. Om droogvoer te kunnen verwerken heeft bijv. een hond de 9-voudige hoeveelheid water nodig om het te kunnen verteren. Daarnaast gebruikt hij nog de 2-voudige hoeveelheid water voor de normale vochtvoorziening. Honden drinken van nature weinig (en katten drinken nog veel minder!), zij zijn van nature voor hun vochthuishouding afhankelijk van....vlees. Dit zuigeffect is sluipend: de eerste jaren kan het organisme van het jonge dier het voortdurende vochttekort nog wel aan. U merkt het uitdrogende effect pas als er problemen aan de gewrichten en de organen ontstaan. Uw dier merkt het veel eerder, maar kan het niet uitspreken!

De biologische droogvoeding van Terra-Pura is van een dermate hoge kwaliteit dat wij hier volledig achter kunnen staan. In 1 kilo droogvoer van Terra-Pura is 1,6 tot 1,8 kilo vlees verwerkt. Het is volledig vrij van toegevoegde chemische 'hulpstoffen' ter bevordering van de acceptatie en optische voordelen. Schadelijke conserveringsmiddelen en kunstmatige vitaminen zijn niet toegevoegd. Terra-Pura is wereldwijd de enige leverancier die Bioland gecertificeerde diervoeding maakt. Het kan gecombineerd worden met blikvoeding, echter geeft u uw dier bij voorkeur s'morgens een droge maaltijd en s'avonds vlees (laat minstens 8 uur tussen twee maaltijden). Zorg voor voldoende vers water. (Geef in ieder geval nooit vlees en droogvoeding tegelijk.)

BARF / zelf samenstellen

Hoogwaardige blikvoeding is uitstekend geschikt ter vervanging van of ter aanvulling op het barfmenu. Het biedt gemak en een uitstekend alternatief. Niet iedereen wil of durft het aan diervoeding zelf samen te stellen. Ook komt het voor dat sommige honden geen rauw vlees lusten of het niet kunnen verdragen. Ook heeft niet iedereen de mogelijkheid om grote hoeveelheden diepvriesvoeding op te slaan. Blikvoeding kan eveneens eenvoudig meegenomen worden op vakantie.
Hoogwaardige blikvoeding heeft als voordeel dat u zeker weet dat uw hond of kat niets tekort komt. De herkomst en de kwaliteit van het vlees wordt naar Duitse maatstaven streng gecontroleerd, het risico op besmettingen met bacteriën (salmonella, listeria etc.) is hierdoor uitgesloten. Met ons aanbod kunt u alle kanten op: er is complete blikvoeding en blikvoeding waarmee u uw diervoeding zelf kunt samenstellen.

hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x