Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

Voedingsadvies

HONDEN 

Buddy’s Bite en Terra-Pura bieden een assortiment complete voeding voor uw hond.

Het biologische Terra-Pura is zeer geschikt voor honden met een voedselallergie, intolerantie of andere spijsverteringsproblemen.  Het biedt een gezond en vooral diervriendelijk alternatief voor conventionele dieetvoeders.

Wij adviseren voor honden:
5 - 15 kg: 200 - 400 g per dag (verdeeld over 2 maaltijden)
15 -30 kg: 400 - 800 g (verdeeld over 2 maaltijden)
vanaf 30 kg: 800 - 1600 g per dag (verdeeld over 2 maaltijden)

De hier aangegeven hoeveelheid slechts slechts richtlijnen en altijd afhankelijk van ras, leeftijd en activiteit.

Een opgroeiende hond met een te verwachten eindgewicht van ca. 30 kg: óók 800 g per dag (liefst verdeeld over 3-4 maaltijden per dag)

Tot zover werd al vlees of blikvoeding gegeven:
Bestel de grootte van het blik naar dagelijks verbruik. Sluit een geopend blik af met een deksel en bewaar op kamertemperatuur. Een geopend blik moet binnen 2 dagen verbruikt zijn. De verdraagzaamheid en acceptatie is uitstekend. 

Tot zover werd droogvoeding gegeven:
Bij de omschakeling van een conventionele droge naar een natte voeding is zorgvuldigheid geboden.
Het opbouwen van een gezonde darmflora duurt zeker 6 maanden!
Echter zult u binnen 1-3 maanden al een positieve verandering kunnen merken aan de vacht, eventuele vermindering van klachten van allergische aard, geur, gedrag etc.

Droge voeding heeft ongeveer 8 uur nodig om het darmtraject te passeren, natte voeding slechts ongeveer de helft van de tijd. Het combineren van droog en nat voer kan buikkramp geven. Vroeg of laat levert het combineren van droog en natvoer problemen op in het maag-darmtraject of de nieren. 

Wanneer u droogvoeding wilt blijven geven: geef s'morgens brok en s'avonds vlees. Geef bij voorkeur Terra-Pura droogvoeding, dit bevat geen schadelijke additieven en toegevoegde kunstmatige vitaminen.

KATTEN

Buddy’s Bite en Terra-Pura (100% biologisch) bieden een assortiment complete voeding aan voor uw kat.
Speciaal voor dierenbezitters die zelf willen samenstellen biedt Terra-Pura een assortiment voeding aan met uitsluitend 1 vleessoort (rund, kalkoen etc. zie online-shop). 

Het biologische Terra-Pura is zeer geschikt voor katten met een voedselallergie, intolerantie of andere spijsverteringsproblemen. Het biedt een gezond en diervriendelijk alternatief voor conventionele dieetvoeders.

Wij adviseren voor katten:

tot ca. 4 kilo: 200 g per dag (verdeeld over 2 maaltijden)

De hier aangegeven hoeveelheid is slechts een richtlijn en is altijd afhankelijk van leeftijd en activiteit.

Katten hebben van nature een bijzonder sterke voorkeur voor verse voeding. Van nature eten zij hun prooi het liefst meteen na de vangst. Geef de kat haar voeding daarom niet te koud. Katten houden van zachte voeding. U kunt rustig een beetje warm water aan de voeding toevoegen en dit eronderdoor roeren. Vanwege de sterke voorkeur van katten voor verse voeding raden wij aan elke dag een vers blikje te nemen.

Belangrijk: kattenvoeders bevatten in de regel grote hoeveelheden (verborgen) suikers, zout, aroma’s en/of smaakversterkers om de acceptatie te verhogen. Vanwege gezondheidsredenen laten onze leveranciers deze stoffen geheel achterwege! Laat uw kat wennen door de oude voeding met de nieuwe te vermengen. Vervolgens verminderd u iedere dag de hoeveelheid oude voeding ten gunste van Buddy’s Bite of Terra-Pura.

 

 

hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x