Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

Reiniging van het lichaam

Diarree is een symptoom en zeker geen ziekte, het kan verschillende oorzaken hebben.
Bij gezonde vitale honden is het meestal een kleine infectie die opgelopen wordt bij het uitlaten. Ook een weeromslag (van droog naar vochtig, van koud naar warm) kan van invloed zijn. Meestal heeft u hond er een dagje last van, soms duurt het wat langer. Al met al helemaal geen reden tot ongerustheid. Bij heftige diarree is echter waakzaamheid geboden (uitdroging, gewichtsafname) en moet u een dierenarts bezoeken.

Diarree die ontstaat na het omschakelen op een hoogwaardige voeding kunt u rustig als een reiniging van lichaam en darm beschouwen. Het is goed mogelijk dat uw hond tijdens de eerste weken na de verandering helemaal niets merkt. Opeens doen zich een of meerdere ontgiftingsverschijnselen voor. (Afhankelijk van de leeftijd van de hond en de oude voedingsgewoonten zijn de verschijnselen meer of minder intensief..). Het is géén teken dat uw hond het nieuwe voedsel niet verdraagt. Het lichaam ontdoet zich enkel van stoffen die vrijkomen en reinigt zichzelf als het ware. Het verteringstraject en de darmbacteriën moeten zichzelf herstellen en opbouwen en op deze manier de kans krijgen om de hoogwaardige voedingsstoffen optimaal te kunnen opnemen. Deze symptomen gaan vanzelf over. Ondersteun de darmfunctie met een kruidenkuur (Darm Ok 1).

Wat gebeurt er bij het ontgiften?
Bijna alle kant en klare diervoeders bevatten zeer veel chemische toevoegingen:
- conserveringsmiddelen (tegen bacteriën en schimmels)
- toegevoegde kunstmatige vitaminen
- bindmiddelen
- kleur-, geur- en smaakstoffen, smaakversterkers, aroma's

Met het voeren van kant en klare rauwe vleesproducten sluit u kunstmatige toevoegingen niet uit!
Ook aan rauwe producten kunnen wel degelijk stoffen als nitrietpekelzout, kunstmatige vitaminen ter kleuring of conservering toegevoegd zijn.

Deze chemische toevoegingen krijgt uw dier met elke portie dagelijks binnen. Het lichaam neemt de stoffen op en moet deze weer zien kwijt te raken. De belangrijkste ontgiftingsorganen zijn de lever, nieren en de huid. Bij een overbelasting ontstaan hier depots met giftige stoffen. Het lichaam slaat ook in het vetweefsel en de weefsels rond de gewrichten gifstoffen op.
Na een omschakeling op voeding zonder chemische toevoegingen krijgt het lichaam eindelijk de kans zich van deze gifstoffen te ontdoen.

Wanneer u besluit om op onze voeding over te gaan, geef dan ook niets anders meer. Door het korte darmstelsel kan uw hond verschillende voedersoorten doorelkaar niet verwerken!

U zult zien dat uw dier zich als herboren voelt.
- mooie glanzende zachte vacht
- geen hondenlucht (ook niet bij regen)
- slechte adem verdwijnt
- klachten van allergische aard zoals bijv. jeuk verdwijnen
- vrolijker en levendiger gedrag 

Ondersteunende producten:
Biologische kruiden (Darm Ok 1)kunnen een remmend en ondersteunend werken bij diarree. 

hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x