Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

Overdaad schaadt

"Wanneer we de chemie in het hondenvoer weg zouden laten, zouden we gezondere honden hebben." (Hans Ullrich Grimm: Katzen würden Mause kaufen.)

Chemie wordt niet alleen veelvuldig in diervoeding toegepast maar ook in alle aanvullende produkten, zoals kauwartikelen, beloningssnoepjes anti- vlooien of tekenprodukten.
Op deze manier worden de ontgiftingsorganen (lever, nieren, mild, huid etc.) van uw huisdier voortdurend belast. Het lichaam van uw dier krijgt geen kans schadelijke stoffen af te drijven. Klachten ontstaan als het organisme van het dier deze overbelasting niet meer aan kan. De eerste tekenen van overbelasting zijn vaak problemen aan de huid (jeuk) of de gewrichten.

Het mysterie van vitaminen
Als u de etiketten uit ons assortiment bestudeert is het u misschien opgevallen dat er geen toegevoegde vitaminen op staan?
Fabrikanten zijn verplicht de vitaminen die zij toevoegen op het etiket te vermelden. Een kunstmatig toegevoegde vitamine is niet hetzelfde als de natuurlijke variant! Wereldwijd worden er nog steeds studies gedaan naar de effecten van het toevoegen van kunstmatige vitaminen. Totnutoe is de uitkomst overal hetzelfde: natuurlijke voeding is gezond, terwijl het positieve effect van vitaminesupplementen of -pillen nihil is. Uit een studie van de Universiteit Kopenhagen blijkt: mensen die onnodig veel vitamine-preparaten nemen sterven eerder. Kortom: overdaad schaadt. (bron: Ärtzezeitung Rigshospitalet, Copenhagen 2007)

Waarom voegen fabrikanten van conventionele diervoeding en/of vers vlees dan toch vitaminen toe? Het antwoord op deze vraag is eenvoudig: 'Blijkbaar komt het product toch tekort.....' Om toch aan de benodigde voedingswaarde te voldoen zal men dit gebrek op kunstmatige wijze moeten aanvullen. Dit fenomeen zien we overigens niet alleen in diervoeding, maar ook in humane voeding. (Echter worden in humane voeding hogere eisen gesteld aan doseringen.) 
Tevens maken kunstmatig toegevoegde vitaminen voeding langer houdbaar, en dat is weer handig voor handel overzee en tussentijdse opslag via (internationale) distributiekanalen. 

Alle fabrikanten zijn verplicht kunstmatige toegaven op de verpakking te vermelden. (Vermeld in mg per kg, of in IE = internationale eenheden) Ook aan vers vlees producten of aan een biologisch gecertificeerde voeding kunnen wel degelijk vitaminen in grote hoeveelheden zijn toegevoegd! Juist bij producten met de vermelding: zonder conserveringsmiddelen en 100% natuurlijk is oplettenheid geboden.

Leveranciers van Buddy's Bite gebruiken verse grondstoffen in BIO-levensmiddelenkwaliteit, en zoveel mogelijk uit de eigen regio. Deze zijn van nature rijk aan natuurlijke vitaminen, er hoeven dus geen vitaminen worden toegevoegd.  

Conserveren
Wanneer goedkope schadelijke stoffen zoals BHA (E320), BHT (E321), propylgallaat (E310) en ethoxyquin (E324) gebruikt worden is het bepaald geen reclame om dat op de verpakking te vermelden. Deze stoffen zijn namelijk kankerverwekkend. Deze stoffen worden echter veelvuldig verwerkt in vetten. Slechts zelden worden deze stoffen met naam en toenaam genoemd, meestal verschuilen ze zich achter de zin: ‘toegestane conserveringsmiddelen' of 'antioxidanten'.
Worden grondstoffen voorbewerkt op een andere locatie dan in de fabriek waar het eindproduct gemaakt wordt - dan is vermelding op het etiket zelfs helemaal niet verplicht. De fabrikant mag op het eindprodukt zetten: zonder conserveringsmiddelen, 100% natuurlijk, natuurzuiver etc. ....

Anti-oxidanten
Antioxidanten zoals toegevoegde natuurlijke vitamine E / tocoferolen (E 306 t/m E309) en C (ascorbinezuur, E300 t/m E302) voorkomen dat vetten ranzig worden. Het is een veelvoorkomende vorm van conserveren zowel bij conventionele produkten als bij vers vlees. Een overvloed aan natuurlijke vitamine E is echter niet gezond en kan klachten geven zoals misselijkheid, vermoeidheid of duizeligheid. Een teveel aan vitamine E wordt o.a. in de lever en in het vetweefsel opgeslagen. In tegenstelling tot vitamine C kan vitamine E niet uitgeplast worden, het is daarom overbodig om vanwege gezondheidsredenen vitamine C toe te voegen. De hond maakt deze stof namelijk zelf aan....

Geur- en smaakstoffen
Hebben geen E-nummers. Echter kunnen grote hoeveelheden natuurlijke geur- en smaakstoffen zeer schadelijk zijn. Op het etiket worden ze vaak aangeduid met ‘aroma’ of ‘natuurlijk aroma’.

Kleurstoffen
Kunstmatig toegevoegde vitamine A is bijvoorbeeld een veelgebruikte kleurstof. Het lichaam kan vitamine A goed opslaan maar slechts beperkt uitscheiden. Uit een studie uit 2006 (Karolinska Institut Stockholm) blijkt dat toegevoegde vitamine A in diervoeders slechts bij een geringe overdosis tot poreuze botten kunnen leiden. Overdoseringen kunnen ook misselijkheid, leverschade en vermoeidheid tot gevolg hebben.

NItrietpekelzout (kleurzout)
Aan vlees worden na het slachten zogenaamde “hulpstoffen” toegevoegd. Dit zijn middelen die ervoor zorgen dat het vlees in de vriezer langer goed blijft en waardoor  het bewerkingsproces, de opslag, de bereiding of de verpakking vergemakkelijkt worden. Nitriet is echter zwaar giftig, aan het gebruik ervan zijn regels verbonden en die zijn op Europees niveau vastgelegd. Bedenkelijk is dat de Europese Unie het gebruik van nitrietpekelzout sinds 2007 toestaat in biologisch vlees. Dergelijk bewerkt vlees wordt al langer in verband gebracht met darmproblemen en zelfs kanker. Het keurmerk Bioland staat het gebruik van kleurzout in ieder geval niet toe! Alle leveranciers van Buddy's Bite zijn hierbij aangesloten.

Supplementen op basis van oliën of kruiden
Gezonde voeding behoeft geen dagelijkse aanvulling met supplementen. Het lichaam kan er ook een afkeer tegen ontwikkelen. Producten uit gangbare landbouw waar snelle teelt met meststoffen en het gebruik van pesticiden is toegestaan zijn twijfelachtig. Planten uit intensieve teelt zijn niet te vergelijken met soortgenoten uit de vrije natuur of uit gecontroleerde biologische teelt. Bij visolie dient rekening gehouden te worden met het feit dat veel vis uit kweekbassins afkomstig is en hoge concentraties antibiotica kunnen bevatten. 

hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x