Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

De ideale methode

Droge voeding of vers vlees?
De ideale methode bestaat niet, want het gaat namelijk niet om hoe u voert, het gaat om inhoud.

Het heeft geen zin discussies te voeren over de ideale methode van voeren als niet inhoudelijk naar de producten gekeken wordt. Of we het nu over rauw vlees (BARF), blikvoeding of brok hebben: alles is mogelijk - mits de inhoud kwaliteit heeft en de leverancier
zijn beloftes nakomt.

Het gaat erom dat wàt u voert uit gezonde en verse bronnen komt. De herkomst en de kwaliteit van het voer zijn het allerbelangrijkst, daarna komt de samenstelling. Met de samenstelling bedoelen we de ingrediënten. Deze moeten vers, onbewerkt en waardevol zijn. Een (biologische) vleesvoeding die bijv. uit borstvlees, uier en long bestaat is niet waardevol.

Nat
 
Waar echter niemand omheen kan is dat uw hond of kat van nature een vleeseter is. Het spijsverteringsstelsel met de korte darm is daarop ingericht. De hond drinkt van nature weinig, de kat nog veel minder, dus voor hun vochtvoorziening zijn ze grotendeels aangewezen op het vocht uit het vlees. Droge voeding kàn echter wel, maar het liefst met mate.

Droog
Vanwege het uitdrogende effect is een volledig droog dieet voor een vleeseter niet aan te raden. Daarvoor drinken ze instinctmatig te weinig. Bij een chronisch gebrek aan vocht krimpen weefsels en functioneren hierdoor steeds slechter. Het lichaam krijgt geen kans afvalstoffen voldoende af te voeren waardoor er problemen ontstaan in oa nieren, lever en milt. Blaasstenen ontstaan bijv. door het uitkristaliseren van chemische stoffen in de blaas, dus als urine te geconcentreerd is. Een chronisch tekort aan vocht kan uiteindelijk tot nierfalen leiden.

In de biologische droogvoeding van Terra-Pura is 1,8 tot 2 kilo kilo vlees per 1 kg droog voer verwerkt. Dit vlees wordt vers gedroogd in de eigen slagerij waar ook de blikvoeding gemaakt wordt. Na drogen komt het aandeel vlees in de uiteindelijke brok op ongeveer 40%. De brokken worden koud geperst zodat waardevolle bestanddelen behouden blijven. Het is technisch niet mogelijk om meer vlees in de brok te verwerken zonder dat de brok compleet uit elkaar valt.
Belangrijk is dat er geen kunstmatige vitaminen en chemische 'hulpstoffen' ter conservering of om reden van acceptatie toegevoegd worden. Net zoals bij vleesvoeding kunt u de kwaliteit aflezen aan de weergave van de ingrediënten op het etiket. Inhoudsstoffen horen ‚herkenbaar’ te zijn: cryptische of onduidelijke beschrijvingen bieden beslist geen garantie voor kwaliteit.

Droog en nat
Een dergelijke droge voeding kan prima gecombineerd worden met vlees. Echter geeft u uw dier bij voorkeur dan s'morgens droog en s'avonds nat. Laat minstens 8 uur tussen twee maaltijden. Geef in ieder geval nooit vlees en droge voeding tegelijk. En zorg voor voldoende vers water.

Geen enkel dier is hetzelfde en daarom is het ook zo moeilijk de ideale verhouding weer te geven. Zo zijn er dieren die geen rauw vlees lusten of het helemaal niet kunnen verdragen. Er zijn dieren die bepaalde vleessoorten niet lekker vinden of juist helemaal geen droog voer willen eten.
De ideale methode geeft uw huisdier naar verloop van tijd zelf wel aan. Blijf daarom goed kijken en vertrouw ook een beetje op uw eigen intuïtie. 

Bij twijfel, vragen of in speciale gevallen kunt u altijd contact opnemen (suzanne@buddysbite.nl).


hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x