Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

De declaratieplicht

Verordening (EG) Nr. 767/2009 over het in de handel brengen en het gebruik van diervoeders:
Het voordeel is dat in alle lidstaten van de EU dezelfde regelgeving geldt. Het maakt onderscheid tussen voeders voor niet-voedselproducerende dieren (oa huisdieren) en voer voor voedselproducerende dieren (oa vee), Ze bevat uitgebreide regels voor de etikettering: Producenten moeten een ingrediëntendeclaratie vermelden. De verwerkte ingrediënten moeten in aflopende volgorde van hoeveelheid worden vermeld, de exacte hoeveelheden hoeven niet vermeld te worden.

Er zijn 3 variaties toegestaan om te declareren:

Mogelijkheid 1: (veelgebruikt)
vlees- en dierlijke bijproducten

Mogelijkheid 2: (meest gebruikte variant)
vlees- en dierlijke bijproducten (25% wildvlees, 25% rundvlees)

Mogelijkheid 3: (zeldzaam: de complete declaratie)
rund 27% (rundvlees, runderkeelkop, runderhart, runderlever), wild 25% (wildvlees)

Bij variant 1 valt onmogelijk het ware aandeel vlees te herleiden. Bij variant 2 kunt u nog steeds niet herleiden wat het werkelijke aandeel vlees is. De percentages staan tussen haakjes vermeld en verwijzen naar de samenstelling van de groep ‘vlees- en dierlijke bijproducten’. U heeft geen idee hoeveel dit uitmaakt van de totale inhoud van het blik. Het kan slechts 10% zijn (waarvan 25% wild en 25% rund...).

Kies daarom altijd en bewust voor de 3e variant: de complete declaratie.
Hierover bestaat geen twijfel. U ziet precies wat het percentage van het vlees en de dierlijke bijproducten ten opzichte van de totale inhoud van het blik is. En uit welke producten deze groep (het vlees) is samengesteld. 

Helaas stelt de Europese Unie geen eisen aan de etikettering van biologisch Pet Food: gesloten declaraties zijn toegestaan. Deze open deur in de regelgeving maken biologische diervoedingsproducten dus niet persé goed of beter dan gangbare producten! Als u waar voor u geld wilt: lees dan het etiket!

 

 

 

 

hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x