Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

Bio: dat is logisch!

Op de etiketten van onze leveranciers ziet u verschillende kwaliteitszegels staan.:

Bioland:
De belangrijkste vereniging van biologische landbouw in Duitsland. 5800 landbouwers, tuinders, bijenhouders en wijnbedrijven werken volgens Bioland richtlijnen. Ongeveer 1000 partners zijn afkomstig uit productie en handel zoals bakkerijen, melkfabrieken, slagers en restaurants. Samen vormen ze een 'waarden-gemeenschap' voor het welzijn van mens en milieu.

Al ruim 40 jaar ontwikkelen Bioland-leden een ecologisch, economisch en maatschappelijk duurzaam alternatief voor de intensieve, industrie en schuld-afhankelijke landbouw. Doel van het dagelijkse werk van deze boeren is het duurzaam produceren van kwalitatief hoogstaande en gezonde voeding. Zij bieden ons in overeenstemming met de natuur biodiversiteit, een actieve klimaat- en milieubescherming, levensmiddelen en een divers cultureel landschap. Biologische landbouw betekent: nadenken over de toekomst! 

Bioland neemt sociale verantwoordelijkheid door het creëren van duurzame werkgelegenheid en behoud van een levendige cultuur in het land. Reële partnerschappen tussen landbouwers, fabrikanten en distributeurs zijn een basisvoorwaarde. Eerlijke prijzen vormen de economische basis voor een duurzame ontwikkeling van de landelijke ondernemingen en maken de biologische landbouw een aantrekkelijk beroep voor jonge mensen. Bioland ontwikkelt oplossingen voor hedendaagse en toekomstige uitdagingen zoals de toenemende vraag naar gezond en gengemanipuleerd-vrij voedsel, het welzijn van dieren en de bescherming van het klimaat. Bioland staat voor: landbouw van de toekomst.

De zeven principes van Bioland (meer informatie: http://www.bioland.de/ueber-uns/sieben-prinzipien.html)
1: Circulaire Landbouw: geen gebruik van synthetische stikstoffen of kunstmest. Bioland boeren geven voedingsstoffen in de vorm van mest of kompost aan de natuur terug. Dat maakt hen onafhankelijk van olie of andere schaarse bronnen.
2: De vruchtbaarheid van de bodem: de belangrijkste 'nutsdieren' zijn de miljarden bodemorganismen. Op verschillende manieren probeert men het humusgehalte te verhogen en de struktuur te verbeteren zodat de vruchtbaarheid van de bodem op natuurlijke wijze gestimuleerd wordt.
3: Dieren worden zorgvuldig gehouden: Ook nutsdieren beschikken over natuurlijke instincten, gevoelens en behoeften. 'Kwaliteit' ipv 'kwantiteit' zou niet alleen het motto voor onze vleesconsumptie, maar ook voor het houden van dieren moeten zijn.
4: Waardevolle levensmiddelen produceren: Bioland boeren verstaan onder levensmiddelen: middelen om te leven. Pesticiden en gentechnisch gemanipuleerde organismen horen niet in onze voeding thuis. Naast waardevolle voedingsstoffen moet ook de natuurlijke 'smaak' behouden blijven. Zodat wij in de toekomst het verschil tussen natuurlijk en 'natuuridentiek' nog kunnen onderscheiden.
5: Het bevorderen van de biologische verscheidenheid: Hoe groter de verscheidenheid aan genen, hoe minder kans op schade door epidemieën en rampen. Zoveel mogelijk planten en diersoorten zijn goed voor de aarde en de landbouw.
6: Lucht, water en grond beschermen: Zonder kunnen we niet leven. Natuurlijke bronnen moeten beschermt worden ipv ze met schadelijke stoffen te belasten.
7: Mensen een waardige toekomst verzekeren: Landbouw is de ruggegraat van de maatschappij. Een belangrijk doel bij Bioland is jonge mensen een zinvolle toekomst te bieden in de vorm van een bloeiend landbouwbedrijf. Door een transparant proces van producent naar klant is een hoge kwaliteit en zekerheid van levensmiddelen gegarandeerd.


Bio: EG-Eco-verordening
Dit zijn de richtlijnen zoals vastgesteld in de Europese Unie. Abcert is de naam van de uitvoerende controlerende instantie in Duitsland.


Verschillen in Bio kwaliteit:
Bioland richtlijnen zijn strenger en veelomvattender dan de regels van de Europese Unie.

  • Het Bioland zegel mag alleen gebruikt worden indien 100% van de ingredienten van biologische oorsprong zijn. (Bij EU-Bio hoeven slechts  95% van de ingredienten van biologische oorsprong te zijn.)
  • Bij Bioland zijn slechts 22 stoffen toegestaan, bij EU-Bio mogen er 47 stoffen toegevoegd worden.
  • Bioland is van Duitse oorsprong. EU-Bio staat ook grondstoffen uit bijv. Zuid-Amerika of China toe.  
  • Nitrietpekelzout is bij Bioland niet toegestaan. Eu-Bio staat het sinds dec. 2007 wel toe. (Nitrietpekelzout wordt veelvuldig om optische redenen toegevoegd aan vlees.)
  • Bioland stelt aanzienlijk hogere eisen tav het dierenwelzijn van nutsdieren. (Denk hierbij aan voeding, weidegrond, stalling, transport, slacht etc.)
hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x