Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

Allergieën / intoleranties bij honden en katten

Allergieën en voedselintoleranties komen bij honden en katten steeds vaker voor. Ondanks beloften van vele diervoederproducenten (wij maken de beste voeding voor uw huisdier.....100% natuurlijk) is het aantal dieetvoeders in het schap de laatste jaren schrikbarend toegenomen. En het gaat hier niet om een hype of een trend, het is een serieus probleem. Misschien is 'het allerbeste' voor uw huisdier helemaal niet zo best......?

Typische symptomen:
Jeuk, stank, stijfheid, ontstekingen, huidproblemen, blaasproblemen, een gebrek aan energie, braken en chronische diarree zijn typische symptomen van een verkeerd voedingspatroon. (Klinische) dieetvoedingen, voorzien van kunstmatige stofjes die symptomen bestrijden, zijn slechts schijnoplossingen.
Uw dier is gebaat bij een voeding die de oorzaak van het probleem aanpakt. 

Het verschil tussen een intolerantie en een allergie:
Intolerant betekent dat uw dier een bepaalde vleessoort niet verdraagt, dus niet verwerken kan. Daarbij komt dat veelvuldig gebruik van chemische stoffen in droge voeding of (diepvries)vleesvoeding ook intoleranties veroorzaken. Chemische stoffen staan niet altijd op de verpakking vermeld en zeer zeker niet bij (diepvries)vleesproducten. Het is dus niet eenvoudig te achterhalen welk stofje de overgevoeligheid veroorzaakt. 
Een allergie komt echter zelden voor. Hier keert het immuunsysteem zich tegen het eigen lichaam.  

Het regelmatig moeten wisselen van verschillende soorten of merken (diepvries)voeding is GÉÉN goede oplossing. Dit is ook een vorm van symptoombestrijding. En bij honden en katten NIET aan te raden vanwege het simpele feit dat het korte spijsverteringsstelsel van een vleesteter deze belasting gewoon niet aankan. Door steeds weer om te stellen en aan te passen aan wéér andere samenstellingen en grondstoffen raakt het lijf steeds verder uit balans. Het gevolg is dat organen dusdanig overbelast raken dat ze steeds slechter gaan functioneren of gewoon kunnen uitvallen... 

Oplossing:
Rust, reinheid en regelmaat.

1: vermijd (verborgen) chemische stoffen. 
De voedingen van Terra-Pura zijn bijzonder geschikt voor dieren die aan een intolerantie of allergie lijden (of bezig zijn deze te ontwikkelen...). Bij onze Bioland leveranciers staat de hele keten onder controle, het gebruik van kunstmest en pesticiden (bij de teelt van gewassen voor veevoer) en het gebruik van chemicalieën in vlees is niet toegestaan. Bovendien verwerkt Terra-Pura geen diersoorten uit de intensieve teelt of uit verre werelddelen (bijv. geit, konijn, kangaroe) maar uitsluitend diersoorten uit gecontroleerde biologische teelt. Dit zijn diersoorten die van nature op het Europese continent voorkomen.

2: Llcht verteerbaar (voorgegaard) vlees uit slechts 1 hoogwaardige dierlijke eiwitbron ontlast het spijsverteringsstelsel zodat het lichaam eindelijk de kans krijgt tot rust te komen. Pas nadat de rust gekeerd is kan het herstel beginnen. Denk eraan dat een dergelijk proces tijd nodig heeft! Alle voedingen van Terra-Pura zijn geschikt als eliminatiedieet.

Als spijsverteringsproblemen langdurig aanhouden en organen beschadigt raken is herstel niet meer mogelijk.
Mocht u vragen hebben neem dan gerust contact op voor een gratis voedingsadvies (tel. 06 - 129 200 76 of suzanne@buddysbite.nl) 

Voorkomen is beter dan genezen:

  • Geef uw pup een goede start met puppyvoeding van Terra-Pura.
  • Vermijd chemische wormkuren, deze vernietigen de darmflora en het natuurlijke afweersysteem van uw dier. Regelmatig ontwormen werkt overgevoeligheid juist in de hand. Van een gezond dier wordt een zwak dier gemaakt!
  • Vermijd overbodige inentingen. 
  • Vermijd chemische toevoegingen in voeding (denk hierbij ook aan kauwartikelen en koekjes, deze produkten spannen in de regel de kroon!)
  • Geef uw vleeseter een voeding die bij de aard van het dier past. Bestudeer zorgvuldig etiketten en neem geen genoegen met stank, onduidelijke beschrijvingen (100% natuurlijk garandeert niets!), vage keurmerken, gecompliceerde teksten of nietszeggende beloftes. Vermijd veelvuldig afwisselen.
hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x