Biologische voeding voor honden en katten!

Biologische hondenvoeding en kattenvoeding van hoogwaardige herkomst en kwaliteit is onze specialiteit. Al onze (vlees)produkten zijn gegarandeerd vrij van verborgen conserveringsstoffen, kunstmatige vitaminen, kleurstoffen, aroma’s, emulgatoren, stabilisatoren, suikers, smaakversterkers en nitrietpekelzout.
(Verzendkosten: € 4,95 per bestelling). Voedingsadvies is gratis en vrijblijvend: 06-12920076

Achtergrond


joukeEr was eens een Parson Jack Russel genaamd Jouke... Rond haar 8e levensjaar kreeg zij pijnlijke problemen aan haar schouder. De dierenarts zei haar te kunnen helpen met speciale voeding en supplementen. Maar het werkte niet....Zo rond haar 13e jaar had ze veel pijn, last van haar maag en vreselijke jeuk. Zelfs aaien werd een kwelling. Vele goedbedoelde adviezen ten spijt maar ik stond op het punt haar op te geven...

In 2009 ontmoette ik in Duitsland een specialiste op het gebied van natuurlijke diervoeding. Ze drukte mij op het hart nog even te wachten, op haar voeding over te gaan en en haar adviezen op te volgen.
Tot mijn grote verbazing was de jeuk na 3 maanden verdwenen èn hadden we alle medicijnen afgebouwd. Jouke knapte zienderogen op. De dierenarts toonde geen belangstelling - maar mijn interesse was gewekt... 
Vele malen ben ik naar Duitsland gegaan om te leren. Als een spons zoog ik alle informatie op die mij werd aangereikt. Ondertussen bleef ik in Nederland zoeken naar voeding van dezelfde kwaliteit.

De begrippen '100% natuurlijk' en ‘vers’ bieden in de diervoedingsbranche geen garantie. Op de voorkant van een verpakking kan een vrolijke en gezonde boodschap weergeven worden. Op de achterkant - de declaratie - moet de waarheid vermeld worden. Helaas bied de wet fabrikanten hier veel creativiteit... Met een vergrootglas bestudeerde ik verpakkingen. En ik kwam tot de conclusie dat het voor iedereen mogelijk moet zijn door sprookjes heen te leren kijken...

Ik besloot om ooit iets met dit gegeven te gaan doen.

Jouke, inmiddels 15,5 jaar, moest ik uiteindelijk opgeven. Alhoewel zij daarna geen spijsverteringsklachten of jeuk meer heeft gehad, was tegen een hersentumor niets opgewassen. Intussen begreep ik steeds beter waarom wij vanaf haar 8e levensjaar met haar gezondheid aan het tobben waren. Ik begreep ook welke inhoudsstoffen en kunstmatige toevoegingen daaraan een belangrijke bijdrage geleverd kunnen hebben.

Zo ontstond het concept voor Buddy's Bite:

Natuurlijke diervoeding zonder toevoegingen!
Mijn assortiment bevat geen producten met kunstmatige vitaminen òf andere kunstmatige toevoegingen en géén toegevoegde goedkope (plantaardige) oliën of vetten. Ik bied geen vlees aan waarvan ik niet weet waar het vandaan komt, wat eraan is toegevoegd of welke bewerkingen het ondergaan heeft. Alleen op deze manier kan ik een voedzame en dus gezonde kwaliteit garanderen. Ziek vlees maakt zieke of verzwakte dieren niet beter... dat mag duidelijk zijn.

Mijn assortiment onderscheidt zich van alle andere aanbieders.
Géén exotische vleessoorten, vruchten, groenten of kruiden die wilde dieren in Europa ook niet tot hun beschikking hebben. Mijn Duitse leveranciers maken zoveel mogelijk gebruik van grondstoffen uit de eigen regio. Duitsland kent zeer strenge controle instanties, om kwaliteitscertificaten te behouden worden er hoge eisen aan de productie gesteld. Bovendien kenmerken mijn leveranciers zich allemaal door een bijzondere levenshouding: er wordt met veel plezier en inzet in de eerste plaats een goed en eerlijk product gemaakt. 

Terug naar de natuur voor zover dat vandaag de dag mogelijk is.
Mijn leveranciers verstaan onder het woord 'levensmiddelen', 'middelen om te leven'. Laat hun open en eerlijke levenshouding een voorbeeld zijn voor anderen in de branche.
Het belangrijkste wat ik de afgelopen jaren geleerd heb is dat gezonde humane voeding de beste basis voor gezonde diervoeding is. 'Biologisch' is eigenlijk niets aparts, het is gewoon voeding zoals het hoort te zijn....

Laat het uw dier goed smaken! 

Suzanne Toebast

hondenvoeding biologisch

ONZE PRODUCENTEN

TERRA-PURA BIOLOGISCHE TIERNAHRUNG

KAY KLEIN’S HUNDEMANUFAKTUR

ZWERGNASE BIO-KRÄUTER

kattenvoeding biologisch

VIDEO’S:
Beelden zeggen meer als woorden....
Interviews en filmpjes met onze leveranciers.

VRAGEN? MAIL ONS:
info@buddysbite.nl

 
Wij gebruiken cookies om het gebruik van onze webwinkel te faciliteren/ het inloggen te vergemakkelijken.
x